Redaktör

 

Anlita mig för redaktörsuppdrag! 

Tidningar

En tidning ska vara som en vän. En vän man blir intresserad av, en som är påläst, rolig och initierad på en och samma gång.

Här är ett par tidningar jag varit redaktör för:

Tidningen IDrift gavs ut av Idhammargruppen och handlade om arbete med underhåll i industrin. Här ett nummer från 2008.

Tidningen Fysikaktuellt ges ut av Svenska Fysikersamfundet och är deras medlemstidning. Här ett nummer från 2012.

Läsupplevelsen ska vara som att skära i smör. Alltså inte motståndslöst, men behagligt.

En riktigt bra tidning som har ett högt förtroende hos sina läsare, kan kosta på sig att retas lite ibland.

Men framförallt ska en tidning vara relevant, aktuell och så genomarbetad att det inte märks hur mycket jobb det varit med den (ju mer genomarbetat desto mindre märks det, vet alla tidningsmakare).

Och man ska längta efter den. Precis som man gör efter en riktigt bra vän.

Digitalt

Första gången jag jobbade som webbredaktör var på andra sidan sekelskiftet och jag tror att jag var en av de första i landet med den då nya titeln. På fritiden hängde jag på relät hos ICQ och bildade communities på Shortcut.

Det digitala landskapet har som alla vet utvecklats en hel del sedan dess, och idag är det en självklarhet med sociala medier. Gilla gärna min Facebooksida och ge mig betyg!  Eller följ mig på twitter! 

 Ibland gör jag enklare hemsidor åt andra frilansjournalister eller ansvarar för sidor i sociala medier. Jag har medverkat i exempelvis digitala nyhetsbrev, intranät och som redaktör (nyhetsredaktion, facktidning, organisation, företag). Jag har även arbetat med med e-lärande i olika former.

Diplom som certifierad webbredaktör.

Jag har hunnit stifta bekantskap med en del olika CMS (publiceringssystem) och redaktionella ”tänk” digitalt.

Allt fler företag och organisationer blir sina egna publicister och det medför nya krav på redaktionell kompetens. Det skadar inte att i det sammanhanget  ta kontakt med mig!