Företagande

Innovationer, entreprenörsskap, företagande ….

Kollage med arbetsprover om företagande: Från vänster om restaurang på Värmdö, om svenska startups, om speluppfinnaren Dan Glimne (även foto), om att föda upp och exportera kor, om att efter lång tid i Folktandvården bli egenföretagare som tandläkare, om Klätterverket i Sickla, om att vinna en startuptävling, om att som student starta och driva företag, om att satsa på modedesign och till sist om läkemedelsindustrin. Tidningar är bland andra Entreprenör, Du&Co, DentalMagazinet, KTH&Co, Företagaren och Appelbergs nedlagda magasin Komet.

Ingen trodde att det skulle gå att göra svensk whisky. Men Mackmyra tänkte annorlunda. För Lidingö Magasin.

Om Sveriges första startup-kollektiv, Hus 24 där man bor och arbetar tillsammans. Sedan dess har Lisa Renander gÃ¥tt vidare och utvecklar fler…. Ur Du&Co.

Läs reportage om Alan P Brache och hans organisationsteori (”Sanningen om den effektiva organisationen”  sidan 14 i Perspektiv, pdf )

Det finns inte en ridskola i landet som skulle gå runt utan hjälp från alla skötare. Om att driva ridskola. Ur Bromma Paper.

Tandläkaren Magnus satsade på att köpa kliniken och driva den själv efter flera år som anställd. Ur Dental-Magazinet

Karin Eriksson exporterar kossor till länder i hela världen. Ur Du&Co.

Många små och medelstora företag står inför problem när en äldre generation vill dra sig tillbaka. Ur Swedbanks nyhetsbrev Private Banking.

Att driva Sveriges sista porslinsfabrik är inte enkelt. Men väldigt roligt. Läs som pdf ur Värmdö Paper

Hur kommer man på att man ska driva ett Klätterverk?  Foto: Gustav Kaiser

Optikern och egenföretagaren Tinne Tanker drog igång en verksamhet för att fixa glasögon till hemlösa och blev Årets Värmdöbo. Ur Värmdö Paper.

Ur Du&Co

Ur Du&Co.

du6co

En bondson från Östgötaslätten vinner startuptävling med en app som förmedlar arbetstillfällen i Alperna. Ur Du&Co

…och uppe i Kiruna satsar man pÃ¥ norrskensturism (ur Scandinavian Bookazine Loft)