Arbetsprover

Arbetsprover

 Klicka vidare i menyn under respektive ämnesområde!

Några exempel på artiklar och reportage:

Ett kollage på olika reportage jag skrivit för Arbetsliv, Aktuell Säkerhet, olika lokalmagasin, Chefstidningen och nu nedlagda Perspektiv. Ofta har det handlat om arbetsliv på olika sätt, men jag har också skrivit om exempelvis miljö, byggteknik, säkerhetsfrågor, arkitektur och design.

 

arbprvrfrtgnde

Från vänster reportage ur lokalmagasin, tidningen Entreprenör, Postens nu nedlagda magasin Du&Co, DentalMagazinet, KTH&Co, tidningen Företagaren och Appelbergs nedlagda Komet. Om matlagning, om den svenska startuppscenen, om speluppfinnare som yrke, om kouppfödning, om att driva tandvårdsklinik, om att klättra på väggarna, om att driva företag inom it och tech, om att vara modedesigner och om läkemedlens väg till ditt badrumsskåp.

 

Jag har gjort många personporträtt. Det är en svår genre, men kul också. Här syns några (men långtifrån alla) från vänster: Tilde Björfors, Katerina Janouch, Adam Alsing, Jerry Williams, Nanne Grönvall, Izabella Scorupco, Östen Määkitalo, Monica Zetterlund och Mona Sahlin.

 

1-doende-dandyn

En essä i Tidningen Kulturen om dandyismen som kulturyttring. Utgångspunkt i Dardelutställningen som just nu visas på Moderna Museet i Malmö.

BP6_PA Hansson43-45-page-001

Kanske såg någon Jan Troells film Dom över Död Man? Där porträtteras Per Albin Hansson träffsäkert av Kenneth Mildoff. Här är den sanna historien om hur det gick till när folkhemsfadern fick sitt berömda radhus i Ålsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

180px-Tycho_BraheVetenskap

En olydig astronom med stor självkänsla. Om Tycho Brahe i Allt om Vetenskaps tema Historia.   

 

Det är bara att erkänna: Jag är svag för Tycho. Jag har vallfärdat till hans grav i Tyn-kyrkan i Prag och såklart varit på Ven. Det var inte förrän jag började studera astronomi som jag förstod vilken betydelse Tycho verkligen haft.

ven_tycho

Alltsedan jag började studera astronomi och fysik på enstaka kurser på universitetet, har jag varit som besatt. Det finns inget som intresserar mig mer!

Men jag har pluggat lite fysik också och var under en period redaktör för Svenska Fysikersamfundets tidning Fysikaktuellt. 

Sedan blev jag Science Editor på Loft, där jag skriver på engelska om vetenskap. Läs mer på sidan In English.

baltic_bacteriadane_in_space

 

arbprvrvetenskap

 

supernova_obs

 

Bell-page-002

Det var en stor ära att träffa Jocelyn Bell, astrofysikern som upptäckte kvasarer. För upptäckten fick hennes chef och hennes manlige kollega Nobelpris.

gaia1mars_express